H í r e k,  I n f o r m á c i ó k

 

Felkészülés a horgászversenyre!

      Nagy érdeklődés kíséri a tagság részéről a következő horgászversenyünket. Folyamatosan érkeznek a nevezések a versenyre, reméljük ez még az utolsó pillanatig is lesz nevező. Talán most már mondhatjuk, hogy a hagyományoknak megfelelően az évközi haltelepítést is a verseny előtti időszakra időzítette az egyesület vezetősége. A tagság részéről sokan voltak kíváncsiak a telepítésre. Reméljük így már minden feltétel meglesz az eredményes versenyzéshez is.

*********

 

S Z Á K  K U P A  2 0 1 5

24 órás NON-STOP nemeshal fogó csapathorgászverseny
(Egy csapat 3 fős).  
  2015. augusztus 01.-én 09:00-tól –  02.-án 09:00-ig 
 
     Érkezés 2015.08.01.-én legkésőbb 07.30-ig a horgászházhoz.
 
07.35-től - 08.00-ig a versenyszabályok ismertetése, versenyhelyek kisorsolása.
08.00-tól - 08.45-ig versenyhelyek elfoglalása, felkészülés, szerelékek, etetőanyagok összeállítása, sátorverés a versenyhelyen.
08.45-től  - 09.00-ig horgászhelyek beetetése, vízmélység mérések.
 
2015.08.01. 09:00-tól  A VERSENY MEGKEZDÉSE
 
2015.08.02. 09:00 A VERSENY LEFÚJÁSA, mérlegelések elvégzése, az értékelő lapok  leadása, kiértékelése, helyezési sorrend megállapítása.
 
EREDMÉNYHÍRDETÉS ill. a verseny zárása a mérlegelések befejeztével, legkésőbb 10.00-kor;  
 
     A  verseny a  korábban elfogadott és az előző évi versenyeken bevált versenyszabályok szerint kerül megrendezésre. (Versenyszabályzat mellékelve!).
     A versenyen résztvevő csapatok startdíja 18.000,-Ft. A nevezés a jelentkezés sorrendjében a jelentkezési lap kitöltésével és a  nevezési díj befizetésével érvényes. A nevezéssel  egyidőben esedékes a befizetés, legkésőbb 2015. 07. 31.-ig.
 
     Kérjük jelentkezés előtt vegye figyelembe az alábbiakat:
               A verseny díjazása ( I. 54.000,-;  II. 36.000,-; III. 18.000,-)  összesen
               108.000,-Ft értékű vásárlási utalvány, amelyet a  SZÁK Horgász boltban lehet beváltani. Cím: Tata, Ady E.  út 39.; Tatabánya, Kossuth L. u. 95.
 
               További csapatok díjazása a felajánlások függvényében lehetséges!
 
     Ellátás: A verseny ideje alatt a horgászháznál büfét üzemeltetünk!
                   (Sör, bor, rövid italok, üdítő, kávé, mogyi, ropi, stb.)
    A nevezési díj tartalmaz a nevező csapat tagjai részére ( 3 fő ) egy tál meleg ételt, ami  a kora esti órákba a nevezési lap bemutatásával kerül kiosztásra. Ezen kívül lehetőség van  a kísérők, vendégek, családtagok stb. részére  további  meleg étel igénylésére 700,- Ft/adag áron. (Az étel versenyhelyre szállításához ill. elfogyasztásához szükséges  felszerelésről –tányér, evőeszköz- a versenyzők  gondoskodnak.)
 
     Nevezési díj: 18.000,- Ft/ csapat.
    
     Nevezési, illetve befizetési helyek:
 
         1. SZÁK Horgász boltban
            Cím: Tata, Ady E. út 39. . Tel.:06/34-480-108;
                     Tatabánya, Kossuth L. út 95.    Tel.: 06/34-302-890; 
 
        2. A KLAPKA GYÖRGY HONVÉD HORGÁSZ és KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET                HORGÁSZTANYÁJÁN 
             a „BAKODI TÓNÁL” a  Tógazdánál.  Tel.: 06-30-8240050;
 
VERSENYSZABÁLYZAT
 
1. A versenyhelyek kisorsolása a nevezés sorrendjében, egy darab számozott korong kihúzásával a horgászháznál  történik. A horgászhelyek számozott táblákkal kerülnek jelölésre.;
2. A kisorsolt horgászhely cseréjére, változtatására lehetőség nincs;
3. A verseny megkezdése  és befejezése hangjelzéssel /dudálással/  történik;
4. A verseny ideje alatt a 3 fős csapatból 1  főnek állandóan  a csapat kisorsolt versenyhelyén kell tartózkodnia. Ez a versenyző még hal mérlegelés céljából sem távozhat el a verseny helyéről;
5. A horgászverseny ideje alatt horgászni három bottal, botonként egy horoggal, tetszőleges szerelékkel szabad. A versenyző csapatok szomszédaikat a horgászatban nem zavarhatják.
6. Értékelve csak a  nemes halak lesznek.
7. Az értékelés fajonkénti pontozás történik:
                       Ponty:    1   pont/gramm
                       Amúr:    1   pont/gramm
                       Compó:  1   pont/gramm
                       Harcsa: 1  pont/gramm
                       Csuka:   1   pont/gramm
                       Süllő:    1   pont/gramm
8. A kifogott halat mérlegelésig haltartó szákba kell helyezni.  A mérlegelés a kijelölt mérlegelő helyen történik. A mérlegeléskor a csapat 1 tagjának az értékelő lappal jelen kell lennie. A kifogott halat mérlegelés után  a mérlegelést végzők  visszahelyezik a tóba.
   A mérlegelés eredménye értékelő lapon kerül rögzítésre, azt a csapat mérlegelés végző tagjának aláírásával kell hitelesítenie!
   A nevezési díj nem tartalmaz versenyhalat!
   A  verseny ideje alatt  alkalmanként a mérlegelők körbe mennek a versenyhelyeken, az addig kifogott halat a versenyhelyeken mérlegelik.
   Kivételes esetben a kifogott példány kímélete érdekében vagy nagy darabszámú fogás esetén  mérlegelés a verseny helyén is kérhető!
   A versenyhelyen történő mérlegelések  közötti időben a  mérlegelni kívánt halat a csapat egyik tagja viszi a mérlegelő helyre. A hal szállítása csak vödörben és vízzel történhet. A versenyzők a kifogott halakkal kíméletesen   bánjanak, megóvva őket a sérülésektől, károsodástól. 
   A hal szállításához  szükséges vödörről a csapat köteles gondoskodni!
   A csapatok kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni!
 9.Merítő szák használata  kötelező, szákolást csak a csapat tagjai végezhetik!
10.A versenyzők horgászat közben nem állhatnak a vízben és lábuk a ládákon ülve sem érhet a vízbe.
11.A verseny vége jelzéskor a szerelékeket azonnal ki kell venni a vízből. A horgon lévő hal fárasztása befejezhető, az a verseny eredményébe bele számít .
12. A horgászhelyet éjszaka ki kell világítani!
13. A csapat tagjain kívül a horgászhelyen más nem horgászhat, a hal kiemelésében nem segíthet!
14.Rabló halakra csak természetes csalival szabad horgászni. Villantó,  Wobbler, Rapala stb. használata tilos!
6 cm-nél kisebb csalihalat használni tilos!
15. Etetés szabályai:  a verseny ideje alatt tetszőleges fajtájú, és mennyiségű etetőanyagot lehet felhasználni csapatonként.
    Az etetőanyag és csali összetételének természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag nem használható!
    Verseny alatt etetni szabadkézzel  vagy kétkezes etető csúzlival  szabad!
16. A versenyzőkre a verseny ideje alatt a Klapka György Honvéd  Horgász  és Környezetvédő Egyesület Horgászrendje érvényes!
17. Az egyesület rendezősége a  versenyt előre nem látható okok miatt leállíthatja, elhalaszthatja, ebben az esetben a nevezési díjat nem téríti vissza.
18. A versenyszabályzat ellen vétőket  a rendezőség pontlevonással, súlyos esetben a versenyből történő kizárással bünteti. A rendezőség döntése ellen fellebbezésnek helye nincs!
19. A versenyzők kötelesek  horgászhelyükön a hulladékot  összegyűjteni és a verseny befejezését követően azt elszállítani! A horgászhelyet a verseny  lefújását követően  tisztán kell  hátrahagyni!
20. Parkolás csak a kijelölt parkolóhelyeken – alsó és felső parkolóban – a gépjárművek szabad mozgásának korlátozása nélkül  engedélyezett.
 
Minden nevező csapatnak jó szórakozást, sportszerű,  sikeres és eredményes versenyzést kíván az egyesület vezetősége.
 
******* 

TANULSÁGOS ESET!!

Részletek az EGYESÜLETI HIREK menüpont alatt.

*******

KLAPKA KUPA horgászverseny

       Meleg időben, mondhatnánk, kánikulában került megrendezésre a horgászverseny. Az idő ellenére szinten minden horgászhely elkelt. A horgászok lelkesedésén nem, legfeljebb a halak kapókedvén lehetett érzékelni a meleg időt.              Sokan izgultak milyen szerencséjük lesz a sorshúzásnál, kik kapják meg a népszerűbb, jónak tartott helyeket.
              Végezetül nem a szerencsésebb helyhúzás döntött, inkább a horgásztapasztalat döntött. A legeredményesebb horgász aki egyben a legnagyobb halat is fogta Rakó István horgásztársunk lett második helyezett Aranyosi Attila, harmadik helyezett Gergely József horgásztárs. 
(Képek a képgalériában.)
*******

ÚJ MENÜPONT!!

 

               Új MENÜPONT-tal "Gyakori Kérdések (GYIK)" bővült honlapunk. A menüponttal segítséget szeretnénk nyújtani egyesületi tagjainknak eligazodni a horgász szabályok között. Ha Neked is van ilyen kérdésed ami másokat is érdekelhet, bátran írjál és a válasszal együtt felkerül a menüpontba. (A kérdés lehet az egyesületi élettel, vagy horgászattal kapcsolatos, vagy okmányok vezetéséve, tavunk élővilágával, stb.)

*****

 
>>>  FÓRUM  <<<
 
 
A horgászegyesület életében sok olyan téma vetődik fel, amikor a tagok szeretnének az egyesület életével kapcsolatos javaslatokat tenni. Mivel a gyűlések időtartama korlátozott és nem ad mindig lehetőséget erre, a honlapon szeretnénk lehetőséget biztosítani a közös vélemény kialakítására. Ennek érdekében indítottuk FÓRUM menüpontot.
      Horgászegyesületi tag vagy?  Regisztrálj te is! Így több információhoz férsz hozzá és elmondhatod véleményedet. 
 
 

 

vissza a címoldalraE-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
Szükségesnek tartod-e a halfogások regisztrációját?
Eredmények
További szavazások
 


bakodiklapkahe.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu